Omgeving - Casa della Masa - Texel

Zoek
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Omgeving

Op de noordpunt van Texel, vlakbij de vuurtoren, ligt De Cocksdorp.
B.&B. Casa della Masa is gelegen in de Cocksdorp op de toegangsweg naar het mooie dorp op Texel. Voor onze deur bevindt zich het natuurgebied "De Roggesloot", een ontmoetingsplaats voor vele vogelsoorten. De rustige ligging aan de rand van het dorp geeft rust en vrede midden in de natuur. Onze grote tuin heeft diverse zitjes en een tuinhuisje voor uw gebruik.
Onze gasten bezoeken graag de vele restaurantjes en winkeltjes in de Kikkertstraat. Vanaf de dijk even buiten De Cocksdorp heeft u een indrukwekkend uitzicht over de Waddenzee.
De Cocksdorp is omgeven door natuurgebieden "De Krim", "De Slufter" en de "Eierlandse Duinen".
Het dorp telt zes inschrijvingen in het rijksmonumentenregister, waarvan de vuurtoren Eierland de bekendste is. Deze staat op zo'n drie kilometer ten noorden van De Cocksdorp, vanwaar men een prachtig uitzicht heeft op het naburige waddeneiland Vlieland. In De Cocksdorp is er de wekelijks "Durper markt" op donderdag.  In het vakantieseizoen kunt u een ritje maken met een authentieke Texelse Paardentram. De Waddenkerk in De Cocksdorp wordt regelmatig opengesteld voor publiek.
Het Noordzeestrand ligt op nog geen 2 km. In de direkte nabijheid zijn er mogelijkheden voor wandelen, paardrijden, tennissen, golfen, fietsen, catamaran varen, parachutespringen, het bezichtingen van de vuurtoren en het vliegveld en niet te vergeten vissen zowel vanaf het strand als vissen in het binnenwater. Fietsen kunt u in het dorp huren. - Kortom u hoeft zich niet te vervelen.


 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu